Εξαγωγές


 

 

Ιστορία εξαγωγών   

Οι εξαγωγές προϊόντων ΚΕΑΝ αποτέλεσαν από την αρχή της 65χρονης ιστορίας της μια συνειδητή αλλά και αναγκαία κατεύθυνση. Το μικρό μέγεθος της Κυπριακής αγοράς δεν μπορούσε να συντηρήσει τις ανάγκες της βιομηχανίας και τον τεχνολογικό εξοπλισμό, αναγκαίο για παραγωγή προϊόντων υψηλών προδιαγραφών.

 

 

 Τόσο το ανήσυχο και εμπορικό Κυπριακό δαιμόνιο και  η γεωγραφική θέση της Κύπρου όσο και η παραγωγή χυμών και αποσταγμάτων από την ΚΕΑΝ που βασιζόταν στην χυμοποίηση των καλύτερων φρέσκων ντόπιων ποικιλιών εσπεριδοειδών, έδιναν ένα πλεονέκτημα που η ΚΕΑΝ αξιοποίησε κατάλληλα.

 

‘Στα πρώτα κιόλας χρόνια ο Τάκης Χριστοδούλου, εμπνευστής και ιδρυτής της ΚΕΑΝ , ο ίδιος χημικός με ευρηματικό μυαλόδιέσωσε την αξιοπρέπεια του Αγγλικού στρατού που πολεμούσε στο Ελ Αλαμέιν. Ο Μαουντμπάντεν ειχε ανάγκη Ginandtonicκαι τα αναζήτησαν στην Κύπρο. Με απόσταξη Αόρατου και χρήση του όποιου κινίνου υπήρχε, το Ginandtonicφορτώθηκε με γαϊδούρια για την Αίγυπτο για να κερδηθεί τελικά ο πόλεμος’ (www.kean.com.cy).

 

Μέσα από τα διάφορα στάδια της ανάπτυξης της ΚΕΑΝ, των ιστορικών γεγονότων που βίωσε το νησί, αλλά και τις εξελίξεις στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, τα προσφερόμενα για εξαγωγή προϊόντα άλλαζαν μορφή, τεχνολογικό εξοπλισμό και ποικιλία για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των χωρών που στόχευαν. Παράδειγμα η δημιουργία του τμήματος κονσερβοποιίας μετά το 1974 με μια γκάμα προϊόντων από λαχανικά σε χούμους και ταχίνι ως νέκταρ σε ειδικά μεταλλικά κουτιά με στόχο τις ανάγκες των γειτονικών αραβικών χωρών.

 

Η ενασχόληση με τις εξαγωγές έχει φέρει μια βαθειά γνώση και πείρα στο Τμήμα Εξαγωγών η οποία μαζί με την αποδοτική διαχείριση των παραγγελιών και αποθεμάτων προσφέρει στους πελάτες  μια γρήγορη εξυπηρέτηση. Οι διαδικασίες αποθηκών κάτω από τα νεα συστήματα και η γρήγορη πρόσβαση στο Λιμάνι Λεμεσού επιτρέπει όχι μονο την σύντομη διαδικασία φόρτωσης αλλά και την σημαντική μείωση του χρονικού διαστήματος και ταλαιπωρίας που τα προϊόντα θα χρειαστούν για να φτάσουν στον πελάτη.

 

 Με την είσοδο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση η θέση του νησιού απόκτησε ακόμα περισσότερη σημασία και για παραγωγή ξένης ετικέτας και ιδιοκτησίας προϊόντων μόνο για εξαγωγή.

Με πείρα πλέον 60 χρόνων, την ποιότητα των προϊόντων, την νέα τεχνολογία και όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας των τροφίμων αυτή τη στιγμή η ΚΕΑΝ παράγει( φασόν) για 2 ξένες εταιρείες και 3 Κυπριακές.

Τα προϊόντα για εξαγωγή είναι χυμοί συσκευασμένοι TetraPak, συμπυκνώματα χυμών (juiceconcentrates), βάσεις για προϊόντα από χυμούς, αιθέρια έλαια, αναψυκτικά και Squash.

Η συμμετοχή της ΚΕΑΝ με δικό της περίπτερο στις πιο σημαντικές εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών ανά τον κόσμο προσφέρει την επικοινωνία με υφιστάμενους πελάτες και την ευκαιρία εξεύρεσης νέων πελατών.

Μια μικρή ανασκόπηση διεθνών πελατών είναι ονόματα όπως Schweppes, MarksandSpencer, JohnWest, RoyalJordanianAirways, Carrefourshops, DeltaDairies, GerberFoods, Μasafietc. Την ΚΕΑΝ  εμπιστεύτηκαν διαχρονικά πολλοί ξένοι συνεργάτες  όπως η PEPSICO, η CANADADRY, η ROYALCROWNCOLA και VIMTOINTERNATIONAL.

Η φήμη της ΚΕΑΝ βασίζεται στην ποιότητα των προϊόντων της και η αναγνώρισημεταφράζεται σε μια σταθερή σχέση  εμπιστοσύνηςμετο σύνολο των εξαγωγών να αποτελούν το 20% του σημερινού της τζίρου και το δίκτυο με διαχρονικούς και νέους πελάτες και συνεργάτες απλώνεται σήμερα στην Ευρώπη

EXPORT COUNTRIES

 

EUROPE

Cyprus

Bulgaria

Estonia

Greece

Lithuania

Malta

Rep. of Belarus

Russia

United Kingdom

France

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ASIA

Armenia

Bangladesh

Cambodia

China

Hong Kong

Israel

Jordan

Korea

Maldives

Philippines

Singapore

Sri Lanka

U.A.E.

Uzbekistan

Malaysia

 

 

 

 

 

 

 

 

AFRICA

Angola

Cameroon

Comores Islands

Congo

D.R.Congo

Egypt

Ghana

Guinea

Lybia

Madagascar

Mauritania

Mauritious

Seychelles

Sudan

Tunisia

 

 

 

 
 
 
 
 
 

AMERICA

British Virgin Islands

Canada

Curacao

Guadaloupe

French Guiana

St. Kitts

St. Maarten

St. Vincent

U.S.A

 

 

 

AUSTRALIA

Australia